5/29/2018

Ebédelj velem! #2

Sziasztok!


Újra megosztanám veletek azt, hogy ma mit ebédeltem! Kipróbáltam egy észt nemzeti finomságot, ami gyakorlatilag hasonlít a holland Broodje Haring (magyarul: heringes szendvics) elnevezésű ételre, de nem ugyanaz. Én úgy tudnám definiálni, hogy heringes szendvics extrákkal. Észtül ennek az ínycsiklandozó szendvicsnek kiluvõileib sibulaga a neve.

Elkészítése:
Rozskenyérből készült pirítóst megvajazod (nem margarinnal, hanem teavajjal, de egyébként mindkettővel finom, csak a teavaj egészségesebb), teszel rá heringet vagy tonhalat, erre raksz főtt tojás szeleteket (mivel nem egészben fogod rárakni a szendvicsre...), és végül lilahagyma szeletet/szeleteket teszel a tetejére.

Jó étvágyat!

Hozzávalók:
- Rozskenyér, de ha akarod, magad is megsütheted (neten találsz receptet hozzá)
-  olaj vagy zsír vagy teavaj (amin megpirítod a kenyeret)
- víz (a tojás megfőzéséhez)
- tojás
- hering konzerv vagy tonhal konzerv
- egy fej lilahagyma


További érdekességek: Tudtad, hogy a rozskenyér igazából észt "származású" kenyér? És azt tudtad, hogy a kocsonya is észt kaja? Az ám! Az észtek Sült-nek nevezik a kocsonyát. Vicces, igaz? Pedig igaz! Ők nemcsak disznóból, hanem halból és egyéb húsokból is készítenek kocsonyát. Nyami!

Kövess be Instagramon is! @ancsika97

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

To my best manager and stepfather ever!

Hűűűhaaa. nem is tudom, hogy hogyan kezdjem. Ez egy különleges alkalom. Ez a különleges bejegyzés egy különleges emberhez szól, akit m...