8/28/2017

Ezekre vagyok büszke + képességeim

Ezekre vagyok büszke + képességeim


Sokan kérdezték már tőlem, hogy mire vagyok a legbüszkébb. Mindenre, amit csak az életemben elértem, ugyanolyan büszke vagyok. 

Példaképemnek magamat tartom, mert magamhoz képest akarok jobb lenni és saját magamnak akarok megfelelni. Nem hasonlítom magam senkihez, mert akkor azzal csak lehúzom magam a mélybe és soha nem fogom elfogadni magamat. Nem vagyok egy barátkozós típus, de ha valaki barátkozni kezd velem, barátkozni fogok vele és nem utasítom vissza. Ennek az az oka, hogy nem tudom, hogy ki szeretne velem barátkozni, ki nem. Aki nem szeretne velem barátkozni, azt nem akarom zavarni. Remélem, hogy ez érthető mindenki számára. :)

Mire vagyok büszke?
- Általános iskolás koromban a rajztanár benevezte az osztály minden tagját egy rajzversenyre. Egy képeslapra lepkét kellett rajzolni, festeni. A színek összefolytak az alkotásomon, ráadásul sötétebbek voltak a színek is. Azt hittem nem kerül be a legjobbak közé. Erre tessék-lássék pont az enyém került be és egy kiállításon meg is lehetett nézegetni őket. Hozzáfűzném, hogy nem szeretek és nem is szerettem soha rajzolni, mert úgy gondoltam, hogy nem tudok rajzolni. A zene, éneklés jobban tetszett.
- 3 vagy 4 éves lehettem, amikor beülhettem egy gokartba egy rendezvényen belül. Apukám és anyukám kísértek el oda. Köszönöm nekik ezt az élményt!
- Büszke vagyok arra, hogy mennyi minden iránt érdeklődöm. Szeretek nyelveket tanulni. Szeretem az autókat. Szeretek házimunkát végezni. Szeretek főzni, sütni. Szeretek sportolni és egészségesen élni. Imádom az állatokat. Szeretek egészséggel kapcsolatos tanácsokat adni embereknek és még sorolhatnám azokat, amik iránt érdeklődök.
- Élelmiszeripari tanuló voltam, amikor megmutattam a többieknek az énektehetségem. Szünetekben énekeltettek. Szerettem énekelni. :)
- Egy átlagos hideg és esős januári délelőttön, amikor Bécsbe mentem egy autóbemutatóra, ahol találkoztam személyesen egy német autóversenyzővel. (Versenyzőről nincs képem, de...)
                        ↓

 Mercedes

Felső parkolóból a kilátás

- Sopronban és Budapesten leküzdöttem a tériszonyomat. Ezek után a pókiszonyomat is leküzdöttem és már nem félek tőlük. :)
 BP

Sopron

- Vezettem mozdonyt. (Édesapám mozdonyvezető volt és édesapám mellett egyedül vezettem)
- Autodidakta módon tanultam meg szinte mindent, amit tudok. (éneklés (8 évesen kezdtem el), biciklizés (13 évesen tanultam meg), gitározás (18 évesen kezdtem el), és egyéb)
- Általános iskolában tanultam társastáncot és néptáncot, majd röplabdázni kezdtem. (nem versenyszerűen)
- Tudok varrni és hímezni
- Óriási életmódváltáson vagyok keresztül. Régen keveset és egészségtelen ételeket ettem, míg most normálisan étkezem, sportolok és szeretem ezt az életmódot.
- Letettem a középszintű informatika érettségit sikeresen. Köszönöm a tanáraimnak! :)
- Kőszegen szereztem informatikai gyakorlatot.
- Voltam koncerteken. Egy párat itt felsorolok: Essemm, Halott Pénz, Vastag Csaba, etc...

Halott Pénz koncert (nem ez a legjobb kép 😀 Bocsánat a rossz minőségért! :) )

- Tanultam elsősegélynyújtást és már tudok is elsősegélyt nyújtani bárkinek, aki rosszul lesz.
- Tudok mezőgazdasági munkákat is csinálni (fűnyírás, kertészkedés)
- Értek a gyerekekhez és szeretek a gyerekekkel rajzolni, beszélgetni... és tisztába tudom őket tenni úgy, hogy nincs undor az arcomon (aki gyereket akar, az szokja meg a nem gusztusos látványt).
- Elkezdtem csinálni ezt a blogot, amit azért hoztam létre, hogy segítsek az embereknek az írásaimmal és szeretek blogolni.
- 2012: Ebben az évben kezdtem el a dalszöveg és versírást és a mai napig csinálom.
- 2016. május 1.: Első Nagy Futam élményem
- Vicces tény: telefonkímélő vagyok, mert az összes volt telefonom működik, nem törtem el egyiket sem, maximum kicsit lassú, illetve tudok sokat a semmiről írni és beszélni
- Sok háziállatom volt már (főleg cica) és azóta nagyon értek az állatokhoz
- Egyszer felkértek modellkedni Budapestre
- Megjegyzem az útvonalat amerre csak járok.
- A családom megvett egy Rally világbajnok autót egy autóversenyzőtől és azzal mentünk mindenfelé :) (Hangja hangos volt, de súlya miatt lassabban ment. Összkerékmeghajtásos volt.)

- 9 évesen vezettem először autót (Fiat Punto)

Régen tökéletes voltam a szüleim kiakasztására 😁 Itt egy példa:
"Lányom, mit kérsz karácsonyra? - Autót! - És névnapodra? - Autót! - Születésnapodra? - Autót! - Na és Húsvétra mit kérsz? - Autót!"


Egy autó belseje. Forrás: www.motorsport.com

Remélem, hogy tetszett a bejegyzés! Kövess Instagram oldalamon is! Instagram: @ancsika97

8/26/2017

I'M BLOGGER

Blogger vagyok!

Szeretek írni!

Szeretem a munkám!

Szeretem, ha olvassák a blogomat!

Szeretem azt, aki vagyok!

Szeretem a szakmám, a hivatásom!

Én erre születtem!

Nem versengek más blogerekkel, mert nem akarok!

Ez a hivatás egy ajándék!

Blogolás az életem része!

Szeretem az olvasóim!

Szeretem ezt csinálni!

Köszönöm, hogy elolvastad! Kövess Instán is! @ancsika97

TURMIXRA FEL!

SMOOTHIE RECEPTEK 2.RÉSZ

A nagy hőségben a sok mozgás mellett elfáradhatunk és kiizzadhatunk. Most pár nagyon finom hűsítő smoothie (gyümölcsturmix) receptet osztok meg veletek, amivel energiát nyerhettek, lehűthetitek magatokat vele a strandon vagy akár otthon és még nagyon egészséges, vitamindús italt is vehettek magatokhoz!

EPRES-NARANCSOS SMOOTHIE
- 1 pohár joghurt
- 1 darabokra vágott narancs (meghámozott, magtalanított)
- egy csésze félbevágott eper
- 1 kanál méz
- félpohár tej
- 1/4 csésze vagy pohár mogyoró vagy mandula (Ez nem fontos)


MANDARINOS-JOGHURTOS SMOOTHIE
- 1 pohár joghurt
- ízlés szerint 1 vagy 2 felvágott mandarin (meghámozott, magtalanított)
- 1 ek. méz
- 0.2 dl citromlé
- fél tk. őrölt fahéj

ŐSZIBARACKOS-ANANÁSZOS SMOOTHIE
- 1 csésze kockára vágott, kimagozott őszibarack
-  fél csésze cukorszirup
- 1 pohár víz
- pár jégkocka
- 1 csésze kockára vágott ananász
- 1 teáskanál reszelt gyömbér

Köszönöm, hogy elolvastad! Kövess Instán is! @ancsika97

8/16/2017

FAKE FACEBOOK PROFILOK

A kamu Facebook profilokról lesz szó ebben a bejegyzésben. Ezt az ötletet egy híres énekes vlog videója ihlette, de nem akarom utánozni, csak foglalkoztat ez a téma és emiatt döntöttem úgy, hogy megírom ezt.

Sok lány és fiú is arra folyamodik, hogy csinál magának egy másik, ellenkező nemű emberről, hírességről Facebook profilt, amivel kapcsolatba állítja magát a híres közösségi oldal "Családi állapot" résznél azaz beállítja Facebookon, hogy kapcsolatban van az adott nem létező személyével. 
A kamuprofilon egy eléggé "szép emberről" vagy hírességről tesz fel képet, idegen embereket jelölget be. és elég kevés adat van megadva a Névjegyében vagy bemutatkozásában.

Kik csinálják ezt? Többnyire lányok, de fiúk is szokták csinálni ezeket a kamuprofilokat. A kamuprofil készítők inkább 10-25 év közötti életkorú, de leginkább tizenéves gyerekek készítenek ilyen kamuprofilokat. 

Miért csinálják meg a kamuprofilt? Nagyzolni akarnak a barátaik előtt és az ismerőseik előtt. Van olyan is, akik csak szórakozásból csinálják.

Véleményem: Nagy hülyeségnek tartom. Ilyen életemben egyszer sem jutott az eszembe. Nem csináltam kamuprofilt Facebookon, tehát fogalmam sincs, hogy aki ilyeneket csinál, az mit érez, de azért kíváncsi lennék rá.

Köszönöm, hogy elolvastad! Remélem, hogy tetszett! Kövess Instagramon is: @ancsika97

8/14/2017

LAZY SUNDAY ROUTINE

Napi rutin: Uncsi, lazulós vasárnapi rutin. Ilyen az a nap, amikor "nem megyek ki a levegőre játszani a barátaimmal" :D Na, jó. Ez furcsán hangzott, de nagyon. :D 



5:00 Telefonon megszólal az ébresztő, kinyomom és alszom tovább
8:50 Felkelés
9:00 Reggelizés, emellett emaileket olvasok, felnézek közösségi oldalakra
9:30 Tisztálkodás (fogmosás, tusolás, sminkelés, egyéb...)
10:00 Bevásárlás
10:30 Főzés + zenehallgatás, esetleg éneklés
12:00 Ebéd + zenehallgatás
12:30 Tanulás (többnyire nyelveket tanulok: orosz, angol)
13:30 Olvasás
...
...
16:00 Blogidő!
17:00 Edzés + vacsora (vacsora csak az edzés után)
18:00 Megint tisztálkodás
18:20 Lazulás (Kedvenc YouTuberek videóinak nézése, vicces videók nézése) + zenehallgatás, esetleg éneklés, zenélés
19:00 Filmnézés
20:30 Lámpafénynél olvasok tovább
23:00 vagy 0:00 Alvás vagy legalábbis próbálok, de órákon keresztül nem tudok :D

8/09/2017

Naplómból - Part 1 - Prince or love!?

Sokak szerint a szerelem egy vak, sötét és rossz dolog, ami nem tesz jót az embernek. A szerelem megbetegít, vakká tesz és ha ez nem lenne elég... hülyévé is. Valamennyire biztos igaza van annak, aki ezt gondolja. De mi van azokkal, akik még mindig hisznek benne? Hogy őszinte legyek, én már nem hogy a szerelemben nem hiszek, de az emberségben sem. Nem azért, mert annyira EQ bajnok vagyok, hanem mert már nem látom az emberekben azt, amit kiskoromban a 2000-es évek elején. Persze, ha pici az ember, akkor hisz a mesékben és igen, léteznek is, csak jól oda kell figyelni és mindenben meglátni a mesés vagy varázslatos dolgot. Létezik szőke herceg, de nem fehér lovon, hanem fekete híres német autóval közlekedik. :D Létezik "békakirályfi", csak nem béka, hanem békaképű (azaz nem a legszebb a világon). Panaszkodást hallok pár embertől, hogy a mai gyerekek nem használják a saját fantáziájukat, sőt nincs is nekik - vagy legalábbis elásták a homokba mélyen - ha akarok én tudom használni, de én sem használom sokszor, mert feleslegesnek tartom. Egyedül könyvolvasás közben szoktam használni, mert akkor olvas igazából az ember, ha el is képzeli és még hozzá is képzel egy-két olyan dolgot, ami ugyan nincs leírva, de elképzeled és kész... Tartsd nyitva a szemed? Igen, főleg, ha előtted áll a valódi szőke herceg! Akkor inkább ne ájulj el, ha lehet! Igen, van szőke herceg, létezik, nézz utána, ha nem hiszed! Meseszerűnek mesélem - hát valamennyire az is - de, nem az. Élőben láthatsz igazi herceget, aki nem a te herceged, de azért herceg és ha elég nagy  a képzeleted, leírhatod és kiadhatod könyvben is, hiszen elképzelted egyszer, nem?

Naplómból
Elindítom ezt a kis blogsorozatot - vagy mi a rossebet - és nemcsak a naplóm titkos "zugait" ismerheted meg, hanem a fantáziát is. Előtte azért le írom, hogy mi a fantasy és mi nem. Azt tervezem, hogy ezt a kettőt vegyítem, mert így igazán meseszerű lenne az egész és sokan olvasnák, sok olvasómnak ez tetszik.

Lányok! A szőke herceg többnyire átver, becsap. A szerelem elvakít, megbolondít. Mit is csinálj? Vegyél egy háziállatot, ami szőrös, tehát ne kígyót, békát, teknőst vagy óriáspókot - bár, az óriáspók szőrös, de sokan félnek tőle és nem cuki, nem szép - vegyél inkább cicát, kutyát, koalát, mókust, farkast, rókát vagy tudom is én. Etesd, járjon sétálni, szeresd és ő is szeret majd téged az első pillanattól kezdve. 

Szerelem vagy rajongás? Két külön dolog. A rajongás, az ha nem szeretsz valakit, csak tetszik, rajongsz érte. A szerelem ennél sokkal több. Itt az illetőt úgy szereted, ahogy van, szereted még a legrosszabb tulajdonságát is és elfogadod ahogy van. - Tehát ha rákos, akkor nem dobod el magad mellől, hanem mellette vagy. De ezt az érzelmi fogyik nem érthetik... Jó, ez egy durva példa volt. - A rajongásnál úgy kedveled vagy szereted az illetőt, hogy nem ismered, nem tudod hogyan viselkedik otthon vagy a barátai között, nem ismeritek egymást, csak szereted vagy "szerelmes vagy belé". Ezt érzed, míg nem ez a helyzet, hisz ez csak egy nagy rajongás. Én is éreztem ilyet régen, már nem. Már úgy kezelem a hírességeket, ahogy egy normális embert az utcán. Senki sem Isten, de mindenkiben benne van. Tehát viselkedj vele úgy, mintha az ismeretlen testvéred lenne. - De azért tesónak, tezsvírnek meg ilyeneknek ne szólítsd, mert megijed! :D - Na szóval, elkanyarodtam valahogy a sztároktól az utcai emberig. Sebaj, azért folytatom. Lényeg, hogy nem kell sikoltozni, ha meglátod az utcán Justin Biebert vagy a "nagyon menő rapper vagyok k*cs*g" emberkét. Nem kell őket mindenhová követni, nekik is hadd legyen magánéletük! Megérdemlik, nem? Ez mind csak rajongás. A szerelmet pedig nem írom le, mert mindenki mást érez ilyenkor, tehát én is. A szerelem erős és leírhatatlan érzés. A férfiak tudják, hogy kit fognak majd feleségül venni. Többnyire ők ebben a jóslásban jobbak, mint a nők.

Köszönöm, hogy elolvastad! Kövess be Instagramon vagy itt is! :D @ancsika97 Köszike!

8/08/2017

My first Guitar - FRISSÍTVE

Először azt hittem, hogy nagyon nehéz lesz megtanulni gitározni. Aztán rájöttem a zenetanárommal, aki tanított engem gitározni, hogy nagyon ügyes vagyok. Egy óra alatt több dolgot is el tudtam sajátítani. Nagyon szerettem gitározni, és a mai napig nagyon szeretek. Már az első gitárórámon annyit tanultam, hogy a tanárom szemében megcsillant a fény, hogy lehetséges, hogy zenezseni vagyok... Ezzel azért vitatkoznék, mert nem én vagyok a világ közepe és nem is vagyok egy Johann Sebastian Bach vagy valami Mozart-féle... Folyton kaptam a dicséreteket, a törődést, a támogatást, mígnem megpróbálkoztam magamtól "tanulni" a gitározást. Nagyszerűen sikeredett. Sokat gyakoroltam, hiszen fontos számomra a zene. Ha egy jó zenét hallok, egyből kiráz a hideg, olyan érzés járja át a testemet és a lelkemet, ami még egy jó könyv olvasásánál sem történik meg velem... A Mennyországhoz tudnám hasonlítani. Ha elképzelek valamit a zene mellé, többnyire erős fényt, kisállatokat, természetet, szerelmet, boldogságot tudok elképzelni, sőt még patakot vagy tengert is.
Akusztikus gitáron tanultam meg játszani, megtanultam behangolni és egyéb dolgokat, amiket egy zenésznek tudnia kell. Nem mondom magam zenésznek (hiszen nem vagyok az), de szeretem a zenét, szeretek zenélni. Szeretek mellé énekelni is, ami már nem megy olyan gördülékenyen, mint régen, mert hanyagoltam pár évig az éneklést. Énekelni 8 évesen kezdtem és többnyire Rihannát utánozva énekeltem a dalait. Dalszöveget 14 évesen írtam először, majd azt is egy időre abbahagytam és kijöttem a gyakorlatból. Újra elkezdtem ezeket, de már kevés dalszöveget írok, mert nem jön az ihlet, nincsen "múzsám". Amikor már jobban ment a gitárjáték, kaptam ajándékba egy gitárt is, amin a mai napig sokat zenélek, csak úgy, hobbiból. 18 évesen kezdtem el gitározni tanulni.

Még azt is elmondanám, hogy akármilyen utazásra alkalmas eszközön/eszközben utazok valamerre, egyből a hangjához képzelek mindenféle hangokat és úgymond a fejemben "zenét komponálok" belőle, hogy szórakoztassam magamat. Ilyen egyébként sok emberrel megtörténik, nem vagyok egyedül vele. Sok ehhez hasonló kis történetet hallottam már.

Ha zenét hallgatok, a hangokat képileg is elképzelem. Úgy értem a hangok, ritmusok, erősségek egy pályává alakulnak (persze ezt csak az igazi zenekedvelők érthetik) és a kanyarokat a zenében a változások okozzák (pl: hirtelen magasba ugrik a hang vagy mélybe tesz át). Ilyen a vizuális emberekkel történik, akik valamennyire értenek a zenéhez és szeretik is azt. (Jó, én nem értek hozzá, azt sem tudom, hogy mi az a fúga, kantáta, cambalo, klavikord vagy a kontrapunkt)

Köszönöm, hogy elolvastad. Ha tetszett oszd meg ismerőseiddel, hogy ők is elolvashassák. Lehet, hogy tetszeni fog nekik is! Kövess Instagramon: @ancsika97

8/06/2017

'17 Ferien-Messe Wien & Vienna Autoshow

Az előző részben írtam arról, hogy itt találkoztam egy fiatal autóversenyzővel, és hogy kivel voltam ott. Most az a része jön, amikor leírom, hogy mit láttam. Sokan egyébként csak azért voltak ott, mert imádják az autókat és ha egy meztelen szupermodell sétált volna át az épületen, akkor sem vette volna le a szemét az autókról az ember. Valóban csodálatosak voltak azok az autók. Szép fényesen csillogtak az erősen kivilágított óriás helyiségben (teljességgel úgy nézett ki a hely, mintha a Mennyországban lennénk, esküszöm). Nagyon sokan voltak, főleg férfiak, de nők is voltak szerencsére. (Ilyenkor nagy örömöt érzek, mert legalább látom, hogy nem csak én szeretem az autókat és ez megnyugtat.) Ez a rendezvény egyébként 2017-ben Január 12 és 15 között került megrendezésre, ahol az autókedvelők megtekinthették az autók újabb és régebbi típusú csodaautókat is. 3 külön épületben zajlott ez az egy rendezvény. További információkat a www.messe.at oldalon találsz erről a rendezvényről. Hozzáfűzném, hogy napijegyet kell venni a rendezvényre, ami minden évben megrendezésre kerül. A jegy ára 20% kedvezménnyel (parkolás + helyben vételi belépő napijegy): 8 Euró és 50 Cent. Úgy gondolom, nagyon megéri ennyit kiadni, csak ezért a rendezvényért és még lehet, hogy te is úgy jársz, mint én és találkozol egy ismert emberrel a helyszínen. :) Be lehet ülni az autókba, lehet kapcsolgatni (beindítani nem tudod), nézegetni és fotózni. Meleg van bent, tehát vedd le a kabátot, ha bemész, ugyanis nagyon meleg van bent. :D

Kis történet 1: Beültem egy jól kinéző német autóba, hogy körülnézzek benne. Erre beült mellém egy fiatal srác és annyira megijedtem tőle, hogy kiugrottam az autóból és szégyenemben nem is ültem vissza már. :D

Kis történet 2: Fotózom az egyik autót. Látják is az emberek... erre nem belesétálnak? :D
Például itt :D
Hopp, egy ujj "trollkodott" a képbe.
Behajolt a képbe bal oldalt a bácsi. :D
Benézte a bácsika. :D Már megint egy behajolós bácsi. :D
Rosszalkodott a fókusz a kamerán... :(
A fiú vagy rosszul volt, amikor a képet készítettem, vagy igen tetszett neki a motornak a hátsó része

Most jöjjenek az értelmes képek is: 






















 Kilátás a parkolóból
Parkoló
Jól láttátok. Egy híres autó is volt ott érdekességképpen. Vissza a jövőbe című régi filmben használt eredeti autó volt megtekinthető az Autoshow rendezvényen.


Remélem tetszett és köszönöm, hogy elolvastad és megnézted! Kövess Instagramon is: @ancsika97

Találkoztam a "Német Torpedóval"

Szinte mindenki találkozott már hírességgel, sztárral, celebbel, sportolóval az utcán vagy egy rendezvényen. Nos, én olyan rendezvényen találkoztam egy német autóversenyzővel, ahol nem is hittem volna, hogy találkozni fogok vele, tehát még megbeszélve sem volt az egész. Ráadásul azzal az egy autóversenyző sráccal találkoztam, akit pont nem kedvelek (pedig mindenek szurkolok) egy bizonyos okból kifolyólag és direkt ezért nem fogok írni róla, de még a nevét sem említem meg, hogy ne azért ne kedveljétek, csak mert én nem kedvelem/kedveltem. És nem akarok reklámozni sem. Mivel ugye én elég sok autóversenyt nézek, követem azt a sorozatot is, amiben ez az aranyos "kis" versenyző szerepel. 

2017 január 12. Bécs 10:00 körül
Szép napsütéses napnak nézünk elébe, kicsit hűvös van és néha el kezd esni az eső. Egy kedves barátommal autóval elmentünk Bécsbe az Autóbemutatóra, ami 3 részből állt. Sokan vannak arra, mert egy "Vásár" van ott. Kialakul egy kicsi dugó, majd mehetünk lassan tovább és beérünk a parkolóházba, ahol úgy mehetünk fel, ahogy az amerikai filmekben. Nagyon tetszett is. Vettünk jegyet, hogy be tudjunk menni az autók közé. Olyan volt bent lenni (ahol több volt az ember, mint amennyit be tudott fogadni az épület), mintha a Mennyek országában lennék. Aztán egyszer csak meglátok előttem egy szőke, ismerős arcot, kék szemekkel. Nézem, nézem... Eszembe jut, hogy ismerem, hogy ki is ő... Felfogni alig bírtam, hogy ott volt előttem a barátaival. Rajta is látszott, hogy észrevett, de nem akartam vele beszélni, úgyhogy próbáltam elkerülni, ahogy csak tudtam, de nem tudtam. még legalább 2x (ha nem 3x vagy 4x is) összefutottunk autónézegetés közben. Én ilyenkor lehajtottam a fejemet, hogy véletlenül se nézzek rá, mert a végén még azt hiszi tetszik nekem, pedig csak felismertem és alig hittem a szememnek. Az épületben az emberek fel sem ismerték és emiatt kiakadtam picit, hogy mi az, hogy őt nem ismerik fel?! Akivel voltam, neki is említettem, hogy ő az az autóversenyző, aki.... etc... Erre az volt a válasz, hogy tuti, hogy nem ő. Utánanéztem interneten, hátha mégis én voltam a "hallucináló", aztán kiderült, hogy nem. Élőben ott volt pont előttem. A mai napig nem tudom felfogni a dolgot. De nagyon örülök, hogy találkoztam vele, hiszen nem mindennap találkozhat egy ember Ausztriában egy német autóversenyzővel. Nem igaz? (megfordult a fejemben, hogy: Ez meg mit keres itt?! :O ) Még jó, hogy nem vettem elő egyből a telefonomat, hogy lefényképezzem. :D Mire észbe kaptam, arra már elhagytam az épületet és a napi kávéadagomat ittam és az Oreos fánkomat majszoltam el. A rendezvényen inkább az autókat fotóztam, de ott sem mindegyiket, csak párat, mert tényleg annyi volt, hogy betelt volna a memóriakártyám, ami még aznap kellett.

"Német Torpedó"
Ezt a gúnynevet találtam ki neki Daniil Kvyathoz hasonlítva. Miért? Mert a srác is úgy versenyez, mint ő, mint egy torpedó. Gyakorlatilag a csapata nagyon jó és szinte mindig a dobogón végez, tehetséges, de vannak csúnya húzásai, emiatt lett ez az általam kitalált gúnyneve is. Ettől függetlenül szurkolok neki és örülök, hogy találkoztam vele, hiszen ez egy felemelő érzés volt számomra.

Ez a bejegyzés téma egyik éjjel jutott eszembe, de hogy mi okból kifolyólag, azt nem tudom. :D
Ennek a bejegyzésnek lesz egy másik része is, de az már az általam látott autókról fog szólni és magáról az élményekről.
Köszönöm, hogy elolvastad! Kövess Instán is: @ancsika97
Remélem, hogy tetszett. Ne feledd! Jön a másik része is! :)

8/03/2017

TOP 5 KÖNYVEM TAG

A nyári hónapok alatt elkezdtem még több és vastagabb könyveket olvasni, amik között olyan is volt, amit csak azért kezdtem el olvasni, mert régi, jó illatú és tartalmasnak találtam. Nem szoktam írni a kedvenc könyveimről, sőt beszélni sem szoktam róluk. A top első helyen a Vad Focibanda (Die Wilden Kerle) áll a kedvenceim dobogóján, hiszen ez egy izgalmas ifjúsági sorozat, ami egy fiúkból álló focibandáról szól, akikhez oda keveredik egy nagyon is ügyesen focizó csajszi, aki a fociban nagyon remekel és befogadják. Ezek után jönnek az igazi nagy izgalmak, ellenségekkel megküzdenek és egy kicsi romantikus szál is van benne. Ez egy eredetileg német könyvsorozat, aminek nem egy és nem kettő része van, hanem sokkal több. Mindenkinek szeretettel ajánlom.

Top 2: Az útvesztő. Ebből film is készült, ami szintén nagyon izgalmas és akcióval dús lett. Nem spoilerezném. Ez is mondhatni, hogy ifjúsági regény, hiszen fiatal fiúkról és lányról szól. Érdemes elolvasni a könyvet és utána megnézni a filmet. 

Top 3: Igen, egy "erotikus" könyv következik, de nekem maga a története tetszett meg. Igen, a "Szürke ötven árnyalata" című könyvről beszélek. Én sem gondoltam volna, hogy ha megveszem és elolvasom, akkor ennyire tetszeni fog, hogy a top 3 könyvemben fog szerepelni. Ez Mr. Grey és Anastasia kapcsolatáról, ismerkedéséről szól. Romantikus, de mégis kicsit szadistának tűnő.

Top 4: Harry Potter sorozat. Mindet kiolvastam, de már annyira régen, hogy újra ki kellene olvasnom. Annyit tudok, hogy nagyon tetszett és filmen is szuper az egész. Akik szeretik a misztikus fantasy-kat, azoknak ajánlom. Akció dús és szó szerint: varázslatos. 

Top 5: A Tamás-templom karnagya. 600 oldalban (2 kötet) foglalja össze Láng György az egyik leghíresebb, legtehetségesebb klasszikus zenész életét. A könyv nagy hatással van az olvasójára. Leírja, hogy Johann Sebastian Bach miket élt át az életében. Drámai és komikus szituációkat is leírt benne, amik még élvezhetőbbé teszik a könyv olvasását. mindent részletesen leír az író, hogy mi, mikor és hogyan történt. Cifrázza is és még metaforákat, sőt hasonlatokat is használ. Ez a mű megérinti az olvasó szívét, bele tudja élni magát az olvasó és ezt akarta elérni a mű készítője. Először nem akartam elolvasni, mert úgy gondoltam, hogy nem fogom szeretni, DE... minden megváltozott már az első oldalt olvasva, hiszen olyan átéléssel írja le az író a történetet, hogy azt nem lehet nem élvezni. Átadtam magam nagyon könnyen ennek a könyvnek és bekerült a Top 5 könyvem közé, ami nagyon lényeges. 
Ez a kedvenc zeném tőle. Könnyed és szép. Annyira tetszik, hogy kiráz tőle a hideg, ha hallgatom, ami nagyon nagy szó, ugyanis sosem szerettem az ilyen fajta muzsikát. Hallgassátok meg ti is! 
Itt a link: Johann Sebastian Bach - Air
https://www.youtube.com/watch?v=rrVDATvUitA
Könnyed muzsika az igazi zenekedvelőknek. :)

Köszönöm, hogy elolvastad! Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel Facebookon és kövess Instagramon: @ancsika97

To my best manager and stepfather ever!

Hűűűhaaa. nem is tudom, hogy hogyan kezdjem. Ez egy különleges alkalom. Ez a különleges bejegyzés egy különleges emberhez szól, akit m...