7/07/2017

Szeretnél egészséges életmódra váltani? Segítek!

Szeretnél egészséges életmódra váltani? Segítek!

Az első lépés az, hogy egészséges, rostban gazdag ételeket kell fogyasztani megfelelő mértékben, mennyiségben. Sok gyümölcsöt, zöldséget, tejtermékeket és nem fehér (búzaliszt) B55-ből készült kenyeret kell enni, helyette az egészségesebb teljes kiőrlésű péksüteményeket fogyaszd! Margarin helyett teavajat ajánlok. Tejet napi 5 dl-t kell meginni. Ha túl sok kalciumot viszel be a szervezetedbe, az lerakódhat egyes szervekben, tehát a tejtermékek fogyasztásának mennyiségével vigyázni kell. Kávé szabad-e vagy nem? Természetesen szabad, de csak mértékkel azaz napi 2 csészével lehet. 1 csészével pedig kötelező, hiszen nemcsak feldobja a vérkeringésed, de segít az immunrendszered egészségének megőrzésében ÉS segít a rák megelőzésében is. A túlzott koffein bevitel magas vérnyomást, remegést, szédülést, hányingert, hányást, hasfájást és egyéb tüneteket produkálhat. Drogozni TILOS! Teljesítménynövelőket, testtömeg növelő szereket szintén tilos használni. Só... nos, igen... a só is nagyon fonts az ember szervezetének, de ezt sem szabad túlzásba vinni, mert érrendszeri betegségeket okozhat. Sok folyadékot kell fogyasztani. Legalább 2 litert, nyáron pedig 3 és akár 4 literre is megnőhet a folyadékszükséglet. Cukor... ezt is csak bizonyos mennyiségben kell enni. Szabad cukrot rakni mindenbe, csak arra kell figyelni itt is, hogy ne essünk túlzásba. A cukor energiát ad, ezért fontos a szervezetünknek. Nem szabad elhagyni. Húst szintén kell enni, hiszen nagyon sok energia és vitamin van benne, aminek feltétlenül szüksége van a szervezetnek. Kell enni halat, sertést, marhát, pulykát, csirkét és egyéb húsféléket. Nem ajánlom a tablettás vitaminokat, ugyanis nehezebben szívódnak fel, vagy olyan is van, amelyik egyáltalán nem szívódik fel, csak eltárolódik és felhalmozódik, ami egészségügyi problémákhoz vezet.

Második lépés

A második lépésünk a mozgás. Mozogni fontos. Ezt mindenki tudja, hiszen az iskolában és sport eseményeken is ezt tanultuk. Heti 3 alkalommal kell mozogni pár órácskát, ez erősít illetve karban tartja, fenntartja az izmainkat. Aki lusta és nem szeret mozogni, annak a jógát ajánlom, de ha csak egészségesek akarunk lenni, akkor felüléseket, fekvőtámaszt, kitöréseket kell egy megadott darabszámmal és ismétlésszámmal csinálni, amit később növelhetünk, hogyha érezzük, hogy számunkra már nagyon könnyű csinálni a mozgásokat. Sportolni akármit lehet. Mindent ajánlok. Fitnesz és még sorolhatnám. Az autóvezetés nem igazán erősít, szóval ha valaki vezet pár órát, akkor nem biztos, hogy megcsinálta a megfelelő napi mozgásmennyiségét. Ajánlanám azt is, hogy ússzunk, biciklizzünk, fussunk, jógázzunk. 

Harmadik lépés

Napirendet kell írni és be kell tartani. Például: 8:00 felkelés, 9:00 reggeli, 10:00 indulás a munkába, 10:20 beérek a munkahelyemre, 12:00 ebéd, 13:00 munka folytatása, 14:00 indulás haza, 14:20 pihenés, 15:00 5 km futás, 17:00 úszás, 18:00 vacsora, 19:00 fekvés. Az életünkben egy bizonyos rendszerességet kell teremtenünk és ezáltal javulhat még a koncentrációs képességünk is. Csak előnyös hatásai lehetnek, hogyha betartjuk pontosan. Az elején még papírra is leírhatjuk, vagy kinyomtathatjuk és kifüggeszthetjük a szobánkba vagy ahová szeretnénk. 

Egészséget kívánok mindenkinek! Köszönöm, ha követed a blogot! Kövess Instagramon is: ancsika97

Kép forrás: www.motorsport.com
Képen látható: F1 - Nico Hülkenberg - Azeri Nagydíj
Képről: A Forma-1 is egy sport, de itt a sportoló erején felül egy technikai eszköz (itt éppenséggel egy autó) segíti. A Forma-1 a technikai sportok közé tartozik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

To my best manager and stepfather ever!

Hűűűhaaa. nem is tudom, hogy hogyan kezdjem. Ez egy különleges alkalom. Ez a különleges bejegyzés egy különleges emberhez szól, akit m...