7/17/2017

Kávé fogyasztás hatásai

Kávé fogyasztás hatásai... a kávé... koffein... presszó. Ezek a szavak jutnak eszünkbe ilyenkor. Kiválthat függőséget, de nem tartják függőséget okozó szernek. Hazánkban legálisan vehetünk jobbnál jobb és finomabbnál finomabb kávékülönlegességeket. Most ebben a bejegyzésben leírom nektek, hogy mik a kávé fogyasztás egészségügyi hatásai, amiket tudósok bizonyítottak. Hogy bevalljam, én is sok kávét iszom vagyis naponta 2-t, ami felfrissít és nemcsak az ízét, de az illatát is nagyon szeretem a kávénak. Kávéból van többféle, ahogy az elkészítési módjukból is.

A kávé nemcsak élénkítő hatású, de segít az egészségünk megőrzésében is. Igen, valóban vannak rossz hatásai is, például vízhajtó hatású, de ez csak nagyon kicsi gond, hiszen a jó hatásaiból több van. Végeztek tanulmányokat a kávé fogyasztás egészségügyi hatásaival kapcsolatban és meglepően jó eredmények születtek. Az intenzív kávéfogyasztás tehát 4-6 csésze kávé fogyasztása naponta jó hatással van a cukorbetegségre, hiszen csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását. DE nemcsak a koffeintartalmú kávénak vannak ilyen hatásai, hanem a koffeinmentes kávénak is, ami ugyan sokkal gyengébb. Napi egy csésze kávé a férfiak számára a rákövetkező 10 év során 40-60%-kal csökkenti a Parkinson-kór kialakulását. A nőknél pedig az ellentétét mutatta a vizsgálat, tehát nekik nem segít a kávéfogyasztás a Parkinson-kór elkerülésében. És még vannak a kávéfogyasztásnak előnyös hatásai számunkra, például a rendszeres kávé fogyasztás csökkenti egyes daganattípusok kialakulásának a veszélyét (pl.: végbélrák). A májzsugorodás talaján kialakuló májrák rizikóját és ehhez kapcsolódó halálozást napi egy csésze kávé kb. felére csökkenti, ami nem is rossz arány. Habár növeli a vérnyomást, de nem bizonyították be, hogy növelné a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Napi 3 csésze kávéfogyasztása megfelelő kalciumbevitel mellett csökkenti a csontritkulás kialakulását.

Remélem tetszett! Köszönöm, hogy elolvastad! Kövess Instagramon is: @ancsika97
Ha bármi kérdésed van, nyugodtan írj Instagramon!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

To my best manager and stepfather ever!

Hűűűhaaa. nem is tudom, hogy hogyan kezdjem. Ez egy különleges alkalom. Ez a különleges bejegyzés egy különleges emberhez szól, akit m...