7/29/2017

32 dolog, amit imádok

1. Paródiákat a YouTube-on.
2. Autóverseny minden mennyiségben.
3. Autók
4. Vonatok, mozdonyok, vasút
5. Vicces videók, könyvek
6. Kihívások (Próbálj meg nem énekelni, Próbálj meg nem nevetni...)
7. Blogolás
8. Egészséges ételek (gyümölcs, zöldség, tejtermék stb...)
9. Sportolás (futás, kerékpározás, gokart etc...)
10. Kávé
11. Szénsavas ásványvíz
12. Könyv olvasás (csajos könyvek, fantasyk, romantikus)
13. Éneklés
14. Táncolás (mindenféle)
15. Zene, zene, zene
16. Justin Bieber
17. Shawn Mendes
18. Távközlési elektronika
19. Érzelmek. Érzelmes ember vagyok.
20. Sorozatok (Teen Wolf, The middle, The Vampire Diaries)
21. Horror, misztikus filmek. Ezektől nem szoktam megijedni vagy félni.
22. 1D
23. Tészták és palacsinták + gofrik
24. Házimunka (sütés, főzés, takarítás stb...)
25. Kutyák, cicák, mókusok, koalák és a cuki szőrös állatok
26. Színes dolgok
27. Tenger
28. Ibiza
29. Nyelvtanulás
30. Anatómia
31. Babák
32. Fagyi



Ha tetszett kövess be Instagramon! @ancsika97
Köszönöm, hogy elolvastad! Oszd meg ismerőseiddel is, ha tetszett! Köszi! :)

7/27/2017

Hungarian girl thinking about Slovak people HU

Hungary or Slovakia?

Magyarországon születtem.Van bennem svájci és szlovák vér. Aki ismer, az tudja, hogy külsőleg inkább szlovák arcvonásokkal rendelkezem, annak ellenére, hogy a bőrszínem inkább magyar vagy svájcihoz hasonlít. Ezek ellenére azt is sokan tudják már rólam, hogy nagyon "hazafi" vagyok, ugyanis imádom Szlovákiát (mindent, ami szlovák). Kötődöm Szlovákiához. Tisztelem és nagy vágyam, hogy ott éljek. Dédpapám egy Győrhöz közeli, Győrtől nem messze lévő faluból nősült Magyarországra. Pontosabban Csallóközből. "A Csallóköz hosszúkás alakú folyami sziget a Kisalföld szlovákiai részén, a Dunától északra, Pozsonytól délkeletre. A Duna, a Kis-Duna és a Vág-Duna határolja. Pozsonytól Komáromig húzódik. Legnépesebb települése Komárom." (forrás: Wikipédia) Így lettem magyar-szlovák vérű. Svájcban és Szlovákiában vannak rokonaim, akiket nem ismerek. Nem tudok szlovákul (csak pár szót és mondatot, ami nagyon kevés). Vannak svájci és szlovák őseim, amire nagyon is büszke vagyok. Ismertem meg nagyon sok szlovák embert, akik nagyon szeretik a magyarokat, a magyar ételeket, magyar hagyományokat. Ezért is szeretném kimutatni valahogyan az irántuk érzett tiszteletemet. Bevallom őszintén, ha autóversenyt nézek és van benne magyar és szlovák pilóta is, akkor nem tudok dönteni és mind a kettő versenyzőnek ugyanúgy (nagyon) szurkolok. Szeretem Szlovákiát, de ne kövezzetek meg emiatt. Ők is régen magyarok voltak, úgy, mint az Erdélyben élő magyarok. Kevés a történelmük, igen, de a gyerekeik az iskolában nem csak angolt tanulnak, hanem MAGYAR nyelvet is, amit tudnak hasznosítani elég jól (Tapasztalat). Kedvesek a szlovák emberek, de elég bátrak is, és nem szégyenlik azt, amit csinálnak. Észnél vannak, tudják, hogy mit csinálnak, határozottak, hazaszerető nép. Nagyon okosak. Sokan nem is gondolhatják, hogy mennyire. Beszélnek szlovákul, németül és magyarul. Ügyesen dolgoznak és teljesítenek. Bátrak, erősek és inkább az oroszokhoz lehetne őket hasonlítani. Sokan ezermesterek közülük. Életrevaló teremtmények a szlovákok, az biztos! :) A tájaikra is érdemes ellátogatni, mert nagyon szép helyek vannak arra. Autósport kedvelőknek a SLOVAKIA-RING kihagyhatatlan. Autóversenyzésben pedig szintén nagyon jók és ügyesek a szlovák versenyzők. Nagy terheléseket bírnak. Mellesleg a legjobb barátaim mind szlovákok. :) Innen is puszilom őket! <3 :)

Szlovák és magyar zászló, mint a szlovák-magyar barátság és szeretet jelképe

Slovensko love! <3 (Google fordító segítségével létrehozott szöveg)

Szlovákia zászlaja

Köszönöm, hogy elolvastad! Remélem, hogy tetszett! Kövess Instán: @ancsika97

7/26/2017

Thinking about this Song - Loic Nottet: Mud Blood

Hungarian react version:
Magyar reakció verzió:


Ebben a bejegyzésben weboldal és zene ajánló tartalom lesz! VAN BENNE SPOILER!

Nagyon szeretem a belga énekes, táncos Loic Nottet hangját, dalait, zenei videóit, amikben nemcsak az énektudását, de a tánctudását is megcsillogtatja. Loic Nottet a 2014-es belga The Voice által lett híres, amiben a második helyezést érte el. 2015-ben már ő képviselte országát az Euróvíziós Dalfesztiválon, ami Bécsben került megrendezésre. A versenyen a Rhythm Inside című dallal a TOP 5-ben végzett, pontosabban a 4. helyet érte el. A fiatal srác 1996. április 10.-én született. Nem rég jött ki új albuma a "Selfocracy", amiről a Mud Blood című dalból készített videóklippet. 

Véleményem Loic Nottet "Mud Blood" című daláról:
https://www.youtube.com/watch?v=mC8DK0Vso34
http://www.azlyrics.com/lyrics/locnottet/mudblood.html

Spoiler: A tükör egyik felén a jó (fehér), másikon pedig a rossz (fekete) énekes látható. A gonosz irányítja a "jó" tükörképet a táncolás közben. A két tükörkép harcol, küzd egymással. Nagyjából a két tükörkép együtt mozog. A jó tükörkép beleugrik a tükörbe, hogy megölje a rossz tükörképet. A tükör összetörik és üvegszilánkok közt egy fehér helyen találja magát.


My react: Nagyon tetszik a kivitelezés, a dalszöveg, a hang, a táncmozdulatok. Ezt vártam a fiatal belga énekestől. A klip átadja a dal hangulatát és mondanivalóját. Pár nap alatt 200 000-nél több megtekintést hozott össze ez a jól sikerült videó. 

Loic Nottet's Official YouTube Channel: https://www.youtube.com/user/LoicNottetVEVO
Loic Nottet's Official: http://www.loicnottet.com/
Loic Nottet's Facebook: https://www.facebook.com/L0oiicNottet/
Loic Nottet's Twitter: https://twitter.com/L0oiic
Loic Nottet's Instagram: https://www.instagram.com/loicnottet_officiel/

Iratkozz fel és kövesd be Loic Nottet énekest a fenti oldalakon!

Köszönöm, hogy elolvastad. Remélem, hogy tetszett. Kövess engem is Instagramon és muical.ly-n: @ancsika97 és pinkannadrive

7/25/2017

Újra Budapesten jártam - Élménybeszámoló

Sokan tudják, hogy én imádom Budapestet. Kedvenc városom, mert ott minden van, ami vidéken nincs. Gondolok itt híres külföldről jött élelmiszer eladással foglalkozó cégekre, boltokra, amik a budapesti hangulatnak nagyon is jót tesznek. Imádom a nyüzsgést! Imádom! Szeretek nagyon sokat utazni, mindegy hogyan és mivel, csak menjek valamerre és tudjam nézni a gyönyörű tájat. Mennyei érzés tölt el, mikor látom, hogy hova megyek. 2017. április 20. napján elmentem egy "tanulmányi kirándulás" keretében Budapest pár népszerű helyére, ahová mindig is el akartam menni. - Mondjuk, én mit nem akarok megnézni? :D - Szóval, imádom Budapestet, főleg Budát. Nem tudom a miérteket, csak szeretem és kész. Vonz. Hoztam pár képet és a képek mellé leírást, hogy hol voltam és egyéb kicsi történeteket. Lássuk! :)
 Nem kell leírnom szerintem, hogy mi ez és hol van ez a gyönyörű épület. :)

 Éttermek a Kolosy téren

 Pál-völgyi barlanggal szemben található .......... rész, domborzat vagy tudom is én
.
 BKV megálló - Kolosy tér
 Kolosy tér

 Ezt sem hagyhattuk ki. Magyar Természettudományi Múzeum
Pál-völgyi barlang

7/24/2017

Élménybeszámoló - Sopron

 Sopron, a hűség városa, egy olyan gyönyörű hely, hogy kedvem támadt ott maradni és soha többé haza jönni. A stílusa hasonlít Kőszeg stílusához, ami hihetetlenül romantikus érzelmeket vált ki az emberből. A Tűztoronyból gyönyörűbb a kilátás, mint, amit vártam. Szűk lépcsőkön mész fel, de ha felérsz és kinézel a városra, egy csodálatos kilátás fog fogadni, amitől a szívedhez nő a város. Elragadó és mintha éreztem volna, hogy vissza akarok még oda menni, mert belé szerettem. Igen, ez történt, beleszerettem a városba, a hangulatába, stílusába, szépségébe. Ha ti is jártok arra, mindenképp ugorjatok be a városba és nézzétek meg a Tűztoronyból a várost! Nem fogod elhinni, amit látsz. Olyan érzésed lesz, mintha egy valódi romantikus filmben szerepelnél. Tökéletes helyszínnek tartom esküvőkre és a nászútra is. Az összes látnivalót érdemes megnézni, mert tényleg nagyon érdekes.













Képeket én készítettem 2017. június 9-én délelőtt.

UNIKORNIS MINDENHOL

Unikornis világom


Nem szó szerint kell érteni a címet, bár nagyon is magáért beszél, hiszen annak ellenére, hogy rossz dolgok történnek velem, pozitív tudok maradni. Ez nem naivitás, csak remény és tudom, hogy a rossz után, mindig jó következik. Ez abszurd tény. Minden érmének megvan a maga másik oldala. Mindig a jóra kell koncentrálni és elkezd dolgozni a vonzás törvénye, azaz valóban bevonzod a jót. Az életet nem kihívásként kell felfogni, hanem, mint egy játékot, csak 3D-ben. Ez tehát egy livegame, amit életnek hívunk. Régen pesszimista voltam, mert nem tapasztaltam szinte mást, csak rosszat. Csúfolást, kiközösítést, átverést, hazugságot, kihasználást, hamis barátokat és egyebet, amik az önbizalmam nagyon leépítették. Egyszer elhatároztam, hogy felállok és nem bántom azokat, akik engem bántottak. Levegőnek nézem őket, nem törődök velük. Ha nem nézem őket különösebben levegőnek, akkor nevetek a viselkedésükön. Így tettem, azóta indítottam egy blogot, megtanultam értékelni az életet, sokat olvasok és tanulok, aminek megvannak a hatásai. Az élet fordít a kockán (sorson). Ne bánts mást sehogy sem, mert a sors sajnos visszaüt többszörösen és nagyobbakat, amit nem biztos, hogy fel tudsz dolgozni. A tapasztalat mindennél fontosabb. Tapasztalatból beszélek. Érdemes volt sokat sírnom régen, most már nemcsak az immunrendszerem erős, mint az állat, hanem a lelkem is és van bátorságom visszavágni. Nektek is azt ajánlom, ne hagyjátok magatokat, tanuljatok meg kiállni magatokért, mert ez azt jelenti, hogy tiszteletre méltó személy vagy. Nem kell csúnyán beszélni, csak szépen, pici dolgokkal szemléltetni a másik számára, hogy mi a fészkes helyzet van. Egyébként minél több tapasztalatod van, annál erősebb vagy lelkileg és annál jobban gondolod azt, hogy a rossz dolgokat az életedben a hátad mögé tereled és nem foglalkozol velük. Kiépítettem magamnak egy mottót: Én én vagyok, de nem az az én, ami tegnap, hanem ami ma. Ezt követve pozitív szemléletet kezdtem látni az életemben. Optimistán vágtam bele mindenbe és sok sikerrel. Elkezdtem ezt a blogot és csak azt látom, hogy nagyon sokan vannak, akik rendszeresen olvassák és követik, ráadásul az új látogatók száma egyre jobban csak nő, amit nagyon szépen köszönök nektek! Ti vagytok a legjobbak Drága Olvasóim! Nem véletlenül szeretek mindenkit, hiszen sok embertől kaptam és kapok támogatást a mai napig, amit máshogy nem tudok megköszönni. Büszke vagyok az elért teljesítményemre és nem akartam mást, csak azt, hogy tudjak segíteni az embereknek. Az emberek nagy része bunkó, mert ő úgy döntött, hogy nem segít embertársának, ami azt jelenti, hogy nem a jó mellett döntött. Mi a jó? Mi a rossz? Ez egyéni látásmód. Kinek mi, kinek hogyan. Ez emberség, etika, erkölcsfüggő. Az erkölcsös ember nem ver meg embereket, azért, ha beszól neki valaki és ez jó, mert az agresszió arra utal, hogy az agresszív személy érzelmi és szellemi intelligenciája összesen üti meg a 0-át. Persze vannak kivételek, amikor jogos az agresszió (például zaklatás, ami egy ideje már húzódik és véget akarunk neki vetni). A rossz, erkölcstelen ember magát szégyeníti meg a negatív viselkedésével, ami normális embernek nem tetszik (például állatbántalmazás). Állatbántalmazásnál is jogos az agresszió… az állatvédők felől a bántalmazó felé, mert az állat egy érző lény, aki jobban tud szeretni, mint az ember. Igen, ez tény. Röviden: ne kiabálj az állattal, ne bántsd, ne éheztesd, ne szomjaztasd, mert a végén nem te fogsz nevetni. (Igen, nagy állatvédő vagyok, problem? J ) Tanácsok: Többször gondold át, amit tenni szeretnél, mert visszaüthet, mint az átok. Szeresd magad és az embertársadat úgy ahogy vagy/van, mert alacsony képességekre utal, ha nem ezt teszed. Tiszteld az embereket! Legyen hited, reményed, bátorságod! Ha férfi vagy, légy férfi! Ha nő vagy, legyél nő! Ha valakinek segítségre van szüksége, segíts neki! Érezd az érzelmeket, mert anélkül semmit nem ér az ember! Rossz után mindig jó következik, várd a jót! Ne essél depresszióba! Ne külsőről ítélj, mert hülyének fognak nézni és felszínesnek, ami alacsony IQ-ra utal! Ha valaki nem tetszik, vagy valakinek nem tetszel, nevess egyet és kerüld ki, nem éri meg a vita (vagy szólj vissza egy nagyon ütőset, akkor beledugja a fejét a homokba)! Ha valakiről rosszat gondolsz, ne mondd el neki, te sem örülnél, ha valaki csúnyán közölné veled, hogy nem tetszel neki sehogy. Ez bántó. Beteg embert ne kerülj! Segíts neki! Ha pszichológiailag rokkant is, fogadd el a viselkedését, mert ő nem tehet a bajáról! Ne gondolj öngyilkosságra! Mi az oka, hogy ne gondolj rá? Isten dönti el a sorsod, addig magaddal szúrsz ki, mert nem meghalni fogsz, hanem fájdalmaid lesznek. Legyen célod, amit fokozatosan építesz! Ne akard, hogy minden pillanatok alatt a tiéd legyen! Türelem rózsát terem. Agressziódat vezesd le futással, énekléssel vagy a hobbiddal! Ne csald meg a párod, mert többnyire a megcsalt fél nevet a végén!



Ez csak néhány dolog volt, ami a tapasztalataimra és ismerőseim által közöltekre épült. Remélem, tetszett és segítettem egy kicsit pozitívan látni a világot! Kövessétek a blogot fiúk/lányok, minél több „tudásért”, amit megosztok veletek! J Köszönöm a követéseket, látogatásokat az oldalon! Szeri van! J U R the Nr.1. J  Kövessetek Instagramon: @ancsika97

7/22/2017

Mik történtek velem eddig?

Ezek történtek velem 2017 első felében:

- Voltam Óbudán - Jövök élménybeszámolóval + képek
- Jártam második alkalommal Sopronban - Erről is lesz élménybeszámoló képekkel
- Karrier centrikus lettem
- Többet blogolok
- Szingli lettem – I am Single
- Több autóverseny sorozatot követek lépten-nyomon
- Többet sportolok
- Egészségesen étkezek
- Többet törődök a külsőmmel
- Izmosodtam a sport hatására és erősebb is lettem
- Megszerettem a jógát
- Kiderült, hogy Szlovákiából származik a családom, vannak svájci rokonaink

- Újra elkezdtem dalszöveget írni (2009-2013-ig űztem az ipart, most pedig újra)
- Új példaképem: saját magam

- Új álom: Találkozni a fiatal spanyol F1 versenyzővel #55 – New dream: Meeting with the young spanish F1 racer. #55 Hola! Vamos! :D

Photo by www.motorsport.com On photo: Carlos Sainz Jr. #55

Smoothie - Új bombanővé tesz

Hozd magad formába a nyaralásra vagy a strandolásra! Leírom hogyan! 


Egy finom Smoothie segítségével bombaformába hozhatod magad! A külföldön híres smoothie nem csak azért jó és ajánlott, mert finom, egészséges, könnyed, cuki és híres, hanem azért, mert a nyár akármelyik időszakában fogyaszthatod, segít a méregtelenítésben, sok vitamint juttat a szervezetedbe és segít formába hozni magad a nyárra. Fogyasztása mellett sportolás is ajánlott, így felfrissíti az agyat, testet és a szellemet is. Ha lusta vagy? Jógázz! A #smoothie vagy #smoothies hastag alapján találhatsz az Instagramon jobbnál jobbakat és ízletesebbeket. Néhol még a receptet is leírják hozzá. Ha nincs pasid, akkor garantáltan lesz, ha ezt kipróbálod és mellette sportolsz rendszeresen. El ne feledd! Napi 3 alkalom az ajánlott! Ha fogyni akarsz, véletlenül se éheztesd magad, mert attól csak többet hízol!

Képen: Baku partjai (Azerbajdzsán)


 Íme, két saját magam által kitalált egészséges, finom smoothie recept, amitől bombaformába hozhatod magad a nyaralásra vagy strandolásra a csajokkal/pasikkal.
Ezeket az összetevőket csak mixeld össze egy mixerrel és kész is. Hidegen ajánlott a fogyasztása, de mindenhogyan csodálatos az íze és a hatása.

Képen: Frissítő ital (nem smoothie)

1. Spenót, tej, gyömbér, citromlé, víz, uborka

2. Uborka, barack, banán, körte, eper, egy kis gyömbér, citromlé, pici víz, fahéj ízesítésként (elhanyagolható, mint az ellenállás értéke :D) és a tej is fontos, de csak, aki nem allergiás a tejtermékekre.

Remélem tetszett és segítettem vele! Kövess Instán! @ancsika97
Szerkesztette és írta: I.B.A.
Köszönöm a megtekintést!
Puszi! :*

Nyári körömtrend - 2017

Nyári körömtrend!


A 2017.-es nyáron a fehér és a piros színű körömlakk dominál. A fehér nyugtat és boldoggá varázsol, míg a vörös szexivé, vaddá, magabiztossá és elegánssá változtat. Strandra viselj inkább fehéret vagy valami világosat, ami azt üzeni, hogy lazulni jöttél és nem állásinterjúra készülsz a tengerparton, míg a barátaid a vízben úszkálnak. Pirosat csak utcára és állásinterjúra használj, mert ez elegáns és magabiztosságot mutat. Strandon a vörös nem létezik. Válassz világos színeket! Mostanság dominál a világos narancssárga, világos pink, citromsárga, világoskék, esetleg a csillogó körömlakkok is menőbbé változtatják a stílusod. Lehetsz feltűnő is rikító színek segítségével! Kipróbálhatod a zöld színű körmöket is. Hidd el nem bánod meg! :) Ha megfigyeled a sztárokat, akkor azt fogod látni, hogy nekik is világos körömlakkal van kifestve a körmük. Ne feledd! A rövid körmöt ne fesd be, mert az csúnyán és visszataszítóan néz ki! A körmöd legyen hosszú és vigyázz rá! Ápold!



Írta és szerkesztette: I.B.A.

Köszönöm a megtekintést! Remélem segítettem vele és tetszett! Kövess Intán is: @ancsika97

7/17/2017

Kávé fogyasztás hatásai

Kávé fogyasztás hatásai... a kávé... koffein... presszó. Ezek a szavak jutnak eszünkbe ilyenkor. Kiválthat függőséget, de nem tartják függőséget okozó szernek. Hazánkban legálisan vehetünk jobbnál jobb és finomabbnál finomabb kávékülönlegességeket. Most ebben a bejegyzésben leírom nektek, hogy mik a kávé fogyasztás egészségügyi hatásai, amiket tudósok bizonyítottak. Hogy bevalljam, én is sok kávét iszom vagyis naponta 2-t, ami felfrissít és nemcsak az ízét, de az illatát is nagyon szeretem a kávénak. Kávéból van többféle, ahogy az elkészítési módjukból is.

A kávé nemcsak élénkítő hatású, de segít az egészségünk megőrzésében is. Igen, valóban vannak rossz hatásai is, például vízhajtó hatású, de ez csak nagyon kicsi gond, hiszen a jó hatásaiból több van. Végeztek tanulmányokat a kávé fogyasztás egészségügyi hatásaival kapcsolatban és meglepően jó eredmények születtek. Az intenzív kávéfogyasztás tehát 4-6 csésze kávé fogyasztása naponta jó hatással van a cukorbetegségre, hiszen csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását. DE nemcsak a koffeintartalmú kávénak vannak ilyen hatásai, hanem a koffeinmentes kávénak is, ami ugyan sokkal gyengébb. Napi egy csésze kávé a férfiak számára a rákövetkező 10 év során 40-60%-kal csökkenti a Parkinson-kór kialakulását. A nőknél pedig az ellentétét mutatta a vizsgálat, tehát nekik nem segít a kávéfogyasztás a Parkinson-kór elkerülésében. És még vannak a kávéfogyasztásnak előnyös hatásai számunkra, például a rendszeres kávé fogyasztás csökkenti egyes daganattípusok kialakulásának a veszélyét (pl.: végbélrák). A májzsugorodás talaján kialakuló májrák rizikóját és ehhez kapcsolódó halálozást napi egy csésze kávé kb. felére csökkenti, ami nem is rossz arány. Habár növeli a vérnyomást, de nem bizonyították be, hogy növelné a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Napi 3 csésze kávéfogyasztása megfelelő kalciumbevitel mellett csökkenti a csontritkulás kialakulását.

Remélem tetszett! Köszönöm, hogy elolvastad! Kövess Instagramon is: @ancsika97
Ha bármi kérdésed van, nyugodtan írj Instagramon!


Mit egyek?

Fogyni akaróknak ez egy tökéletes menü egy napra. Nem számoltam, nem írtam recepteket, de a lényeg benne van. Remélem segítettem vele! Ha többet szeretnétek, vagy a segítségemet kéritek, nyugodtan írjatok Instagramon!

Reggeli: tea vagy kávé, zabkása gyümölcsökkel vagy joghurt többféle egészséges müzlivel és gyümölcsökkel
Tízórai: 1 db főtt tojás, 1 fél paradicsom, kefir, puffasztott rizs vagy teljes kiőrlésű kenyérszelet
Ebéd: fokhagymakrém leves, főtt brokkoli, rántott csirkemell vagy bármi húsféle, hasábburgonya vagy simán burgonya és ez lecsóval nyakon öntve isteni
Uzsonna: Pár darab keksz, citromfű tea esetleg belefér egy gombóc fagyi
Vacsora: lazac, rizs, esetleg levezetőnek finom édesség, amiben nincs cukor (étcsokoládé vagy cukrozatlan /édesítőszerrel édesített/ puding)

A szöveget nem másoltam, én írtam.


Kövessetek Instagramon is: @ancsika97


7/07/2017

Szeretnél egészséges életmódra váltani? Segítek!

Szeretnél egészséges életmódra váltani? Segítek!

Az első lépés az, hogy egészséges, rostban gazdag ételeket kell fogyasztani megfelelő mértékben, mennyiségben. Sok gyümölcsöt, zöldséget, tejtermékeket és nem fehér (búzaliszt) B55-ből készült kenyeret kell enni, helyette az egészségesebb teljes kiőrlésű péksüteményeket fogyaszd! Margarin helyett teavajat ajánlok. Tejet napi 5 dl-t kell meginni. Ha túl sok kalciumot viszel be a szervezetedbe, az lerakódhat egyes szervekben, tehát a tejtermékek fogyasztásának mennyiségével vigyázni kell. Kávé szabad-e vagy nem? Természetesen szabad, de csak mértékkel azaz napi 2 csészével lehet. 1 csészével pedig kötelező, hiszen nemcsak feldobja a vérkeringésed, de segít az immunrendszered egészségének megőrzésében ÉS segít a rák megelőzésében is. A túlzott koffein bevitel magas vérnyomást, remegést, szédülést, hányingert, hányást, hasfájást és egyéb tüneteket produkálhat. Drogozni TILOS! Teljesítménynövelőket, testtömeg növelő szereket szintén tilos használni. Só... nos, igen... a só is nagyon fonts az ember szervezetének, de ezt sem szabad túlzásba vinni, mert érrendszeri betegségeket okozhat. Sok folyadékot kell fogyasztani. Legalább 2 litert, nyáron pedig 3 és akár 4 literre is megnőhet a folyadékszükséglet. Cukor... ezt is csak bizonyos mennyiségben kell enni. Szabad cukrot rakni mindenbe, csak arra kell figyelni itt is, hogy ne essünk túlzásba. A cukor energiát ad, ezért fontos a szervezetünknek. Nem szabad elhagyni. Húst szintén kell enni, hiszen nagyon sok energia és vitamin van benne, aminek feltétlenül szüksége van a szervezetnek. Kell enni halat, sertést, marhát, pulykát, csirkét és egyéb húsféléket. Nem ajánlom a tablettás vitaminokat, ugyanis nehezebben szívódnak fel, vagy olyan is van, amelyik egyáltalán nem szívódik fel, csak eltárolódik és felhalmozódik, ami egészségügyi problémákhoz vezet.

Második lépés

A második lépésünk a mozgás. Mozogni fontos. Ezt mindenki tudja, hiszen az iskolában és sport eseményeken is ezt tanultuk. Heti 3 alkalommal kell mozogni pár órácskát, ez erősít illetve karban tartja, fenntartja az izmainkat. Aki lusta és nem szeret mozogni, annak a jógát ajánlom, de ha csak egészségesek akarunk lenni, akkor felüléseket, fekvőtámaszt, kitöréseket kell egy megadott darabszámmal és ismétlésszámmal csinálni, amit később növelhetünk, hogyha érezzük, hogy számunkra már nagyon könnyű csinálni a mozgásokat. Sportolni akármit lehet. Mindent ajánlok. Fitnesz és még sorolhatnám. Az autóvezetés nem igazán erősít, szóval ha valaki vezet pár órát, akkor nem biztos, hogy megcsinálta a megfelelő napi mozgásmennyiségét. Ajánlanám azt is, hogy ússzunk, biciklizzünk, fussunk, jógázzunk. 

Harmadik lépés

Napirendet kell írni és be kell tartani. Például: 8:00 felkelés, 9:00 reggeli, 10:00 indulás a munkába, 10:20 beérek a munkahelyemre, 12:00 ebéd, 13:00 munka folytatása, 14:00 indulás haza, 14:20 pihenés, 15:00 5 km futás, 17:00 úszás, 18:00 vacsora, 19:00 fekvés. Az életünkben egy bizonyos rendszerességet kell teremtenünk és ezáltal javulhat még a koncentrációs képességünk is. Csak előnyös hatásai lehetnek, hogyha betartjuk pontosan. Az elején még papírra is leírhatjuk, vagy kinyomtathatjuk és kifüggeszthetjük a szobánkba vagy ahová szeretnénk. 

Egészséget kívánok mindenkinek! Köszönöm, ha követed a blogot! Kövess Instagramon is: ancsika97

Kép forrás: www.motorsport.com
Képen látható: F1 - Nico Hülkenberg - Azeri Nagydíj
Képről: A Forma-1 is egy sport, de itt a sportoló erején felül egy technikai eszköz (itt éppenséggel egy autó) segíti. A Forma-1 a technikai sportok közé tartozik.

7/05/2017

42 Motivation

Szöveg eredete ismeretlen. Forrás: Facebook
Szerkesztette: I.B.A.

Sziasztok!

Összegyűjtöttem nektek egy kis motivációt segítő aranyköpéseket ismeretlen személyektől. Remélem hasznotokra válik. :) Aki szeretné ezeket használni otthon és szeretne belőlük minél több motivációt nyerni, annak ajánlom, hogy nyomtassa ki és függessze ki valahová, ahol minden nap elmegy és amennyiszer elmenne a papír mellett, annyiszor olvassa el a papírt! :) Szeretnék motiválni embereket. Szeretném, ha valaki azt mondaná nekem egy napon: "Miattad nem adtam fel." Akkor hát "Let's get started!" :)

1. Ne add fel, csak azért, mert most minden nehezebbnek tűnik!
2. Mikor szomorkodsz azon, hogy mindenkit eljegyeztek körülötted, jusson eszedbe, hogy jövőre egy csomó esküvőn be tudsz rúgni ingyen.
3. Ha  ez a nap nem a barátod volt, akkor valószínűleg a tanárod volt.
4. Végy egy nagy levegőt és szard le az egészet!
5. "Irigyek, mert más vagy.
      Utálnak, mert büszkén vagy más.
      Szidnak, mert több vagy náluk.
      Félnek, mert a szemedbe nem néznek."
6. Ha meg tudtad álmodni, meg is tudod valósítani.
7. Az intelligens embereknek kevesebb barátjuk van, mint az átlagembernek. Minél intelligensebb valaki, annál válogatósabb.
8. "A lelkesedés diktálja az iramot, de a kitartás éri el a célt." - Dan Millman
9. Ne akarj mindenkinek megfelelni! Nem kell mindent eltűrnöd! Bármennyire is fájó a tény, fogadd el, sokszor a legszebb, amit egy másik embernek mondhatsz az, hogy: B***d meg! - Lakatos Levente


10. 5 DOLOG, AMIT IDEJE FELADNOD: Mindenkinek megfelelni, Mindent túlgondolni, a múltban élni, félni a változástól és negatívan gondolkodni.
11. Ha minden nap stresszel mérgezed az életed, nem lesz életed. Tanuld már meg, nem kell mindent megtenned, hogy szeressenek, mert ha azért bármit is meg kell tenned, nem téged szeretnek.
12. A buta emlékszik és nem bocsát meg, a naiv emlékszik és megbocsát, de a bölcs megbocsát és nem felejt.
13. A lélekben ötvenszer annyi kitartás van, mint az izmokban.
14. Légy óvatos! Sokan csak úgy csinálnak mintha segíteni akarnának!
15. Soha ne válaszolj, amikor mérges vagy! Soha ne ígérj, amikor boldog vagy! Soha ne dönts, amikor szomorú vagy!
16. Nem nehéz "tökéletesnek" maradnia annak, aki még nem tett le semmit az asztalra.
17. Bárhogyan is fáj, el kell fogadnunk, hogy a dolgok változnak.
18. Tegyünk úgy, mintha semmi sem fájna!
19. Ahol az álom véget ér, ott kezdődik a valóság.
20. Kevés vagy, hogy tönkretegyél.
21. Boldog vagyok amióta úgy élek, hogy lesz*rok mindent és mindenkit.
22. Nem értem miért igyekeznek az emberek mindenáron megosztani a nyilvánossággal a magánéletüket. Elfelejtik, hogy az ismeretlenség hatalmat ad.
23. Hinned kell magadban, abban, hogy elérsz valamit, akármennyi ideig tart is.
24. "Hogy én mennyire lesz*rom azokat az embereket, akik utálnak, csak mert jobb vagyok náluk..."
25. Nem vagyok szimpatikus? Jó sz*r neked!
26. A jó barátok egy megaláztatás után kerülik egymást. A legjobb barátok pedig úgy tesznek, mintha meg sem történt volna.
27. Aki részegen szeret, az józanul is.
28. A türelmes ember haragja a legveszélyesebb.
29. A kifogások mindig ott lesznek neked, de a lehetőségek már nem.
30. A nő a világ legerősebb teremtménye. El tudja viselni a fájdalmat, a megaláztatást, a hűtlenséget, a hazugságot. És bár egy világ törik össze benne, még ezek után is képes mosolyogni.
31. Nem baj, ha elveszted a büszkeséged valaki miatt, akit szeretsz. De soha ne veszíts el valakit, akit szeretsz a büszkeséged miatt!
32. Mielőtt feltételezel, tudd meg a tényeket! Mielőtt elítélsz valakit, tudd meg miért. Mielőtt megbántasz valakit, érezd. Mielőtt beszélsz, gondolkozz!
33. Békélj meg a múltaddal, így nem rontja el a jelenedet.
34. Amit mások gondolnak rólad, az nem a te dolgod/gondod.
35. Az idő szinte mindent begyógyít. Adj mindenre időt!
36. Ne hasonlítsd a saját életedet a másik életéhez és ne ítélj el senkit! Fogalmad sincs róla, hogy ő mit élt át.
37. Ne agyalj túl sokat! Néha jobb nem tudni a megfelelő választ. Mindent a maga idejében.
38. Senki sem felelős a te boldogságodért, csakis te!
39. Mosolyogj! Nem a tiéd összes problémája.
40. Légy az, aki vagy, és ami a szíveden, legyen a szádon, mert azok, akik kifogásolják ezt, nem számítanak, akik pedig számítanak, azok nem fogják kifogásolni.
41. Néha a legjobb dolgokra várnunk kell. Viszont a beteljesülés kárpótol minket a várakozásainkért.
42. Rólad beszélnek, mert ha önmagukról beszélnének, akkor senki nem figyelne rájuk.

7/04/2017

Motivációs filmek

Sziasztok! :)

Ki az az ember, akinek nem kellene egy kis motiváció vagy önbizalom? Egy kis motiváció sosem árthat. Ha szeretsz lustálkodni és sikeres hírességek vagy személyekről szóló életrajzi filmeket nézni, akkor összegyűjtöttem nektek azokat, amik az én motivációmra is hatást gyakoroltak. 

11.  Rossz anyák / Bad moms (2016)
22.  Celine Dion (2008) – Művészcsaládból származó 11 éves lánynak az énekes felemelkedő karrierjéről szól
33. Toast (2010) – Szomorú sorsú srácból szakács válik.
44. Frances (1986)
55. Hogyan veszítsük el a barátainkat és idegenítsünk el az embereket (2008)
66. Pedálkirály / Le Vélo de Ghislain Lambert (2001)
77.  A békés harcos útja / Peaceful Warrior (2006)
88.  Mindent a győzelemért! / Rudy (1993)
99. Start két keréken / Breaking Away (1979)
110. Ágyúgolyó futam / The Cannonball Run (1981)
111.  A vizesnyolcas / The Waterboy (1998)
112.  Senna (2010)
113. Janis: A Janis Joplin-sztori / Janis: Little Girl Blue (2015)

Remélem, hasznodra válik! Jó szórakozást kívánok a filmekhez! Kövess Instagramon is: ancsika97

To my best manager and stepfather ever!

Hűűűhaaa. nem is tudom, hogy hogyan kezdjem. Ez egy különleges alkalom. Ez a különleges bejegyzés egy különleges emberhez szól, akit m...