7/02/2018

O Auto da Compadecida - Kutyaper (Kutyakívánság)

Sziasztok!


Mivel portugálul kezdtem el tanulni, ezért elkezdtem portugál nyelvű filmeket nézni és találtam egyenlőre egy jót, amiről feltétlenül kell itt írnom nektek. A címe: Kutyaper (Kutyakívánság). 

Jellemzése: nagyon vicces; kevés erőszak található benne; van mondanivalója; a film kivitelezése nagyon rossz, de ez csak még viccesebbé teszi a filmet.



Spoiler: 

1. felvonás

Van két bolond férfi, akik megölnek véletlenül butaságból egy kutyát, akinek volt egy végrendelete. Mivel minden végrendeletet végre kell hajtani, ezért azt is végre kellett hajtani, ami a kutya végrendeletében volt. Az volt benne, hogy keresztény temetése legyen, amit az egyház nem mert elfogadni, mert mégis ő csak egy kutya volt, nem pedig ember. Sikeresen tudták bizonyítani a kutya végrendeletének a valódiságát, hiszen az emberek nem hitték el, hogy egy kutyának hogyan lehet végrendelete, hiszen sem írni, sem beszélni nem tudott. Később banditák törnek be a városba, ahol embereket ölnek és rabolnak. Mindeközben 3 férfi közül (köztük az egyik főszereplő is) az újonnan a városba került Rosinha kegyeiért küzdenek, aki egyébként a polgármester lánya. A főszereplő egyike a két másik udvarlót sikeresen összeugrasztja. 

2. felvonás

 Mennyországban van mindenki. Isten kegyei elé kényszerülnek (Isten itt néger). Megbeszélik azt, hogy ki hova kerülhet, miközben Szűz Mária is megjelenik és segít a "már halott" szereplőknek bekerülni a Mennyek országába, vagy a Földre. Végül a két idióta pajtás kerül vissza a Földre Rosinhával együtt. És élnek míg meg nem halnak...


Mindezt viccesen adták elő a színészek, tehát nagyon sokat lehet rajta nevetni. 

Tanulsága: Tudj adni és tudj megbocsájtani!

Kövess Instagramon is! @ancsika97

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

To my best manager and stepfather ever!

Hűűűhaaa. nem is tudom, hogy hogyan kezdjem. Ez egy különleges alkalom. Ez a különleges bejegyzés egy különleges emberhez szól, akit m...