7/07/2019

Szponzoráció (KiwiPancake blog)

Itt nem teljesen a szó szoros értelmét magyarázom el, és nem is a pontos jelentésével kapcsolatban írok le pár dolgot. Amit írok most nektek azt talán úgy tudnám nektek is leírni (vagy elmagyarázni egy fogalommal), hogy tisztességes megállapodás két üzleti vagy személyes fél között. A szponzoráció kicsit másabb definícióval rendelkezik, amit pedig elmagyarázok az kicsivel másabb dolog.

Ha két ember köt egy megállapodást (szerződést, aminek a fajtája és típusa itt most teljesen lényegtelen) szóban vagy hivatalos írásbeli formában (a szó is hivatalosnak számít, csak azt könnyen meg lehet szakítani, letagadni, stb.). Mostanában elég sok az átverős cég, vállalkozás, amik inkább a pénzedet viszik, minthogy a pénzbeli vagy egyéb támogatással, szponzorációval feljebb emeljenek a ranglétrán, vagy csak szimplán segítsenek neked a vállalkozásod, munkád, munkahelyed megtartása, reklámozása érdekében.

Mindig mérlegelni és válogatni kell a szponzorok között!!!

Egy kis vállalkozás nem támogat megfelelően a kevés pénztartaléka és pénzügyi helyzete miatt. Ezek a cégek csak azért "szerződnek", mert abból (belőled) NEKIK LESZ SOK BEVÉTELÜK. Veled fizettetnek, és nem oda-vissza alapú a szponzorációs tételek eloszlása. A szponzoráció ú.n. adok-kapok, fogat-fogért, szemet-szemért elv alapján működik eredetileg, de sajnos nem minden vállalat alkalmazza. A kisebb cégek, akik ezeket a törvénybe ütköző dolgokat csinálják, hamar tönkremennek, mivel minden üzleti partner rájön az adott cég  gaztetteire, és meghátrál a saját érdekében. Ezeket a törvénybe ütköző üzleti viselkedéssel rendelkező cégeket manipulátorcégeknek, vagy törvénytelen, vagy nem létező, illetve kamucégeknek nevezik.

Hogy működik a szponzoráció két üzleti fél között?
Hadd mondjak egy példát!
Van a Kiwi nevezetű sörgyártó cég, te pedig egy nagyon híres, és tehetséges fiatal, feltörekvő autóversenyző vagy. A Kiwi szeretne téged szponzorálni, mert nagy jövőt látnak benned. elfogadod. Természetesen több száz üzleti meeting után. 
Munka: te szerepelsz a sör TV reklámjaiban, ők pedig ezért fizetnek neked bizonyos összeget, illetve a weboldalukon híreket osztanak meg veled kapcsolatban (minden hírt) azaz foglalkoznak veled, jó híreket osztanak meg veled kapcsolatban. Úgy beszélnek és írnak rólad, mintha a családias csapatuk része lennél. Neked még annyi feladatod van ezeken felül, hogy a social media felületeken a kezedben vagy melletted lévő termékkel pózolsz egy képen (selfie-n), pontosabban reklámozod őket.


CSAK ÉS KIZÁRÓLAG NAGY CÉGEK TÁMOGATÁSÁT SZABAD ELFOGADNI, MERT ŐK TÖRVÉNYESEN SZPONZORÁLNAK, SZPONZORÁLHATNAK!!! A kis cégeknek nincs támogatásra felhasználható tőkéjük! Ők csak belőled akarnak meggazdagodni.

A szponzor cégnek kötelessége személyi jogok megsértése miatt megkérdezni a szponzorált személyt, hogy szeretne-e szerepelni egy képen, ami meg lesz osztva az internet némelyik felületén. (Kivétel, ha a megállapodásban szerepel ehhez kapcsolatosan bármi más ítélet, szabály)

A szponzorált NEM  fizet a szponzornak egy forintot sem!!!

Mindenhez beleegyezés szükséges!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

To my best manager and stepfather ever!

Hűűűhaaa. nem is tudom, hogy hogyan kezdjem. Ez egy különleges alkalom. Ez a különleges bejegyzés egy különleges emberhez szól, akit m...