7/10/2019

Mégsem költözik a blog

Úgy hirdeti a YouTube, hogy csak na. Leírja, hogy mennyire jó, meg könnyű kezelni. Hát nem. Minden betűért amit beírsz, fizetni kell. Azám! Sok költséget vonna maga után az, ha átköltözne a blog a másik weboldalra. Ettől függetlenül itt nagyon sok újítás várható. Kevesebbet fogok írni, de lényegre törően, mivel elég sokan vannak úgy, hogy nem szeretnek olvasni, és emiatt nem olvassák a blog bejegyzéseit. Ezt szeretném orvosolni, illetve még azt, hogy gyakrabban legyen bejegyzés a blogra feltöltve. Szeretnék több komoly témát szemügyre venni, és megosztani veletek a véleményemet az adott témával kapcsolatban.


Mindenkinek jó olvasást kívánok! Köszönöm az érdeklődést! Puszi mindenkinek! 💙💪😇

7/09/2019

A One Direction 3 éve nem létezik


A csapatot a kezdetekkor Harry Styles, Niall Horan, Louis Tomlinson, Liam Payne és Zayn Malik alkották. 5 fiatal srác külön-külön jelentkezett az X-Faktorba (2010), ahol aztán egy nagy csapattá boronálták őket, és itt kezdődött meg a lányok által nagyon is kedvelt csapat karrierje.


Első közös albumuk az Up all Night 2011-ben, a második albumuk a Take me home 2012-ben, a következő évben pedig 2 album is megjelent. Az egyik a Midnight Memories címet viseli, míg a másik a This is us néven híresült el. 2015-ben adták ki az utolsó zenei albumukat, ami a Made in the A.M. nevet kapta. 


A csapat eredetileg ír-angol.


A leghíresebb tagjuk a helyes, cuki, kedves, nagyon udvarias, hosszú hajú Harry Styles.


Zayn Malik a szólókarrierje elkezdése végett távozott a csapatból, így a fiúk már csak 4-en folytatták a fellépésekre menetelt. Ilyenkor már az összes tag külön Hotelekben szállt meg, egymástól messze. Megunták az egyfolytában együtt utazást, és a nagy haverságból lett egy kisebb összezörrenésszerű vita, ami által 2016-ban a csapat VÉGLEG feloszlott, annak ellenére, hogy az ígérték, hogy csak 1 év szünetre mennek el, és visszatérnek a közönség, rajongóik számára. A rajongók becsapva érzik magukat emiatt, de legalább lesz mit mesélni a fiatalabb generációnak. Például azt, hogy létezett egy nagyon jó énekes fiúcsapat, akiket mindenki szeretett.


Louis és Liam édesapák lettek, míg a One direction összes tagja elindította a saját maga pályafutását. Kiadták az első saját lemezüket és dalaikat. Harry pedig egy filmben is szerepet kapott, ami miatt levágatta a haját.

A nevüket az alapító tag Harry Styles találta ki.

Egy kis személyes: Harry és Niall volt a kedvencem közülük. 😎😂

7/07/2019

Szponzoráció (KiwiPancake blog)

Itt nem teljesen a szó szoros értelmét magyarázom el, és nem is a pontos jelentésével kapcsolatban írok le pár dolgot. Amit írok most nektek azt talán úgy tudnám nektek is leírni (vagy elmagyarázni egy fogalommal), hogy tisztességes megállapodás két üzleti vagy személyes fél között. A szponzoráció kicsit másabb definícióval rendelkezik, amit pedig elmagyarázok az kicsivel másabb dolog.

Ha két ember köt egy megállapodást (szerződést, aminek a fajtája és típusa itt most teljesen lényegtelen) szóban vagy hivatalos írásbeli formában (a szó is hivatalosnak számít, csak azt könnyen meg lehet szakítani, letagadni, stb.). Mostanában elég sok az átverős cég, vállalkozás, amik inkább a pénzedet viszik, minthogy a pénzbeli vagy egyéb támogatással, szponzorációval feljebb emeljenek a ranglétrán, vagy csak szimplán segítsenek neked a vállalkozásod, munkád, munkahelyed megtartása, reklámozása érdekében.

Mindig mérlegelni és válogatni kell a szponzorok között!!!

Egy kis vállalkozás nem támogat megfelelően a kevés pénztartaléka és pénzügyi helyzete miatt. Ezek a cégek csak azért "szerződnek", mert abból (belőled) NEKIK LESZ SOK BEVÉTELÜK. Veled fizettetnek, és nem oda-vissza alapú a szponzorációs tételek eloszlása. A szponzoráció ú.n. adok-kapok, fogat-fogért, szemet-szemért elv alapján működik eredetileg, de sajnos nem minden vállalat alkalmazza. A kisebb cégek, akik ezeket a törvénybe ütköző dolgokat csinálják, hamar tönkremennek, mivel minden üzleti partner rájön az adott cég  gaztetteire, és meghátrál a saját érdekében. Ezeket a törvénybe ütköző üzleti viselkedéssel rendelkező cégeket manipulátorcégeknek, vagy törvénytelen, vagy nem létező, illetve kamucégeknek nevezik.

Hogy működik a szponzoráció két üzleti fél között?
Hadd mondjak egy példát!
Van a Kiwi nevezetű sörgyártó cég, te pedig egy nagyon híres, és tehetséges fiatal, feltörekvő autóversenyző vagy. A Kiwi szeretne téged szponzorálni, mert nagy jövőt látnak benned. elfogadod. Természetesen több száz üzleti meeting után. 
Munka: te szerepelsz a sör TV reklámjaiban, ők pedig ezért fizetnek neked bizonyos összeget, illetve a weboldalukon híreket osztanak meg veled kapcsolatban (minden hírt) azaz foglalkoznak veled, jó híreket osztanak meg veled kapcsolatban. Úgy beszélnek és írnak rólad, mintha a családias csapatuk része lennél. Neked még annyi feladatod van ezeken felül, hogy a social media felületeken a kezedben vagy melletted lévő termékkel pózolsz egy képen (selfie-n), pontosabban reklámozod őket.


CSAK ÉS KIZÁRÓLAG NAGY CÉGEK TÁMOGATÁSÁT SZABAD ELFOGADNI, MERT ŐK TÖRVÉNYESEN SZPONZORÁLNAK, SZPONZORÁLHATNAK!!! A kis cégeknek nincs támogatásra felhasználható tőkéjük! Ők csak belőled akarnak meggazdagodni.

A szponzor cégnek kötelessége személyi jogok megsértése miatt megkérdezni a szponzorált személyt, hogy szeretne-e szerepelni egy képen, ami meg lesz osztva az internet némelyik felületén. (Kivétel, ha a megállapodásban szerepel ehhez kapcsolatosan bármi más ítélet, szabály)

A szponzorált NEM  fizet a szponzornak egy forintot sem!!!

Mindenhez beleegyezés szükséges!!!

7/06/2019

Kiálltam a színpadra

Csak akkor izgulsz, ha nem vagy kint a színpadon. 
Különben amint kilépsz a függöny mögül, elszáll minden félelmed és szabad leszel. 
Könnyen tudod majd játszani a rád kiosztott szerepet (éneklés, stb..).
Nem nehéz (csak a szövegtanulás, és a ritmus betanulása, esetleg a hang "beállítása" a megfelelő "szintre").
Suttogod, hogy "Megcsinálom!", meg hogy "Ne izgulj! Jó leszel!", és a fellépés után rájössz, hogy mennyire élvezted az előadást, fellépőként.
Rádöbbensz, hogy fellépni a színpadi emelvényen nem is olyan rossz, és igazából ott vagy önmagad.


Szóval mindenkinek ajánlom azt, hogy próbálja ki magát legalább egyszer, egy színpadon énekelve, (vagy színdarabban szerepelve) megcsillogtatni a lelkét. 

Fantasztikus élmény garantálva!
Szuper király dolog!!!

7/01/2019

Vonzás törvénye a való életben

Nem akarom! - De, akarom!

Példa rá az én esetem.
Dolgoztam egy kisvárosban, amit nem ismertem, nem jártam még ott és emiatt nagyon ritkán látogattam, amikor már nem dolgoztam az adott helyen, adott városban. Így eléggé kerültem is magát a helyet. Nem akartam még egyszer abba a városba menni, dolgozni. DE én buta azt hittem megint (mint mikor először vettek fel a városba), hogy nem fognak úgysem felvenni, sem visszajelezni. Ennek ellenére jó helyet kaptam, tiszteltek, és segítettek amiben csak tudtak. Egy mondattal: jó volt a csapatukban lenni. A munkát nehéznek találtam, de hozzászoktam, és beleszerettem, aztán felmondtam.


Nagyon arra koncentráltam, amit nem akartam, ezért tudtam olyan városba, és olyan munkahelyre elhelyezkedni, mert nem szerettem, nem akartam. Aztán megszerettem. Minden csak idő, és megszokás kérdése. Na, meg sokat kell dolgozni, és kitartónak kell lenni.

Spontán öngyulladás 2. rész - Külsőségek

Mi is ez a jelenség?
Az ember egyszer csak a semmiből elkezd kék lánggal égni. A tűz forrása a mellkas belső része. Csak az élő szövet ég el, magyarul addig ég a test, míg van élő szövet, nem tovább, nem gyújt meg semmit körülötte. Nem jár fájdalommal ez a fajta égés. Beszámolók alapján, az áldozat nem kiabál, nem ijed meg, úgymond nyugodtan ég el. (AZTAQRVA!!!! - Elnézést, költői hozzászólás 😂) 
A test után óriási adag korom, illetve folyékony sárga zsír marad. Többnyire még a testből csak a lábfejek maradnak meg, azaz oda nem terjed tovább a láng.


Évek alatt a világon csak pár darab ilyen esetet regisztráltak. Senki semmit nem tud kutatási eredményként felmutatni az ilyen esetekben. nem tudni, hogy mi okozza a tüzet, nem tudja senki, hogy miért csak a lábak nem égnek el stb...  Jelenleg is folynak kutatómunkák az öngyulladással kapcsolatban, amikkel nem igazán jutnak sikerre a kutatók, laboránsok. 

Több száz évvel ezelőtt volt regisztrálva a legelső ilyen eset (1700-as évek), ami nagy port kavart akkoriban. Úgy gondolták (és a mai napig sokan mások is), hogy rossz szellemekhez köthető a dolog, vagy azért éghetnek el az embereke, mert ez a büntetésük a gaztetteikért Istentől.

Spontán öngyulladás 1. rész

Ez az a téma, ami eléggé paranormálisnak tűnik (és lehet, hogy az is). Ezzel még nem foglalkoztam a blogon, de megpróbáltam kutatások eredményei után nézni ebben a témában, mert nagyon is érdekel, de sokkal kevesebbet tudok róla, mint például a  szellemekről vagy esetleg a túlvilági lényekről. 
Nagyon sok cikket olvastam, nagyon sok könyvet olvastam, nagyon sok filmet/videót néztem a spontán öngyulladásról. Elgondolkodtam rajta és itt leírom nektek, hogy az én logikus gondolkodásommal, mi lehet az öngyulladás oka. Persze, nem vagyok semmiféle professzor, vagy doktor, esetleg kutató. Minden, amit itt leírok, az én gondolkodásom alapján készül, és valószínűleg nem ez a hivatalos (főleg, hogy nincs is hivatalos eredmény róla, mert hiába kutatják az esetet, egyszerűen nem jutnak sehová a kutatásaikkal a profik) magyarázat. ez csak egy egyéni vélemény alapján lejegyzett feltételezés. Mindent megpróbálok értelmesen elmagyarázni nektek.

Pár alap információ:
1. Az embernek van idegrendszere. A est és az agy között elektromos impulzusok továbbítják az adatokat. Magyarul van bennünk egy minimális elektromos töltöttség, ami az ember testében közlekedik. (gyújtó anyag)
2. Az égéshez oxigén kell, ami a tüdőben található a legnagyobb koncentrációban a testen belül. A levegő gyűjtő helye a tüdő. Innen szokott a spontán égés kiindulni. (égést tápláló anyag)
3. Aceton gyúlékony anyag. A testünk is termeli kis mértékben.


Összegzés: Van gyújtó anyagunk, az elektromos áram. Ha nem is nagy mértékben, de a kevés is elég egy gyúlékony anyag meggyújtásához. Van gyúlékony anyagunk, ami nem más, mint az aceton. Van égést tápláló anyagunk a nagy mennyiségű oxigén.

!!! Ha elszabadul valamilyen úton-módon egy elektromos töltés a testünkön belül, az elkezd addig utazni, míg egy bizonyos anyagot meg nem gyújt. Jelen esetben az acetont (mivel a spontán égés közben az ember kéken ég, illetve az aceton is kék lánggal rendelkezik, ha meg van gyújtva) robbantja be. Az égés belülről kifelé halad. CSAK AZ ÉLŐ SEJTEK ÉGNEK EL! Ezáltal nem terjed tovább az égő test környezetében lévő tárgyakra a láng. Maximum a tőle 3 cm-re lévő tárgyakat olvasztja meg. A lábak azért maradnak épek minden alkalommal, mert ott a legkevesebb az oxigén (elhalásra leghajlamosabb rész), illetve az aceton nem található meg a test azon részén. !!!
Röviden: Az elektromos töltés meggyújtja az oxigént és az acetont, ami égést eredményez, majd az élő szövetek égnek csak el.

NEM SOKÁRA JÖN A MÁSODIK RÉSZ IS!

To my best manager and stepfather ever!

Hűűűhaaa. nem is tudom, hogy hogyan kezdjem. Ez egy különleges alkalom. Ez a különleges bejegyzés egy különleges emberhez szól, akit m...