6/19/2019

Manipuláció

A manipuláció egy önérvényesítésre használható érzelmi fegyver. Többnyire a vezetők, és a főnökök használják az alkalmazottakkal szemben az összezörrenés kiküszöbölése végett. 

CSAK A LELKI SÉRÜLTEKET LEHET MANIPULÁLNI, AKIK NEM TISZTELIK MAGUKAT ELÉGGÉ!


A manipulációnak van passzív és aktív fajtája. A passzív forma az adott ember ignorálása, az aktív pedig zsarolás, sértegetés, fenyegetés, megalázás, erőszakos viselkedés.

Honnan tudod, hogy manipulálnak?
Nem tudsz nemet mondani, mert azt érzed, mintha nyúlszorítóban lennél. Nem tudsz válaszolni. Kényszernek érzed az adott szituációt.

Ajánlott irodalom + forrás: 



A manipulátor mindig azon dolgozik, hogy a döntéshozó központodat kikapcsolja. Semmiért nem vállal felelősséget, nem vall be semmit, elbizonytalanítja a célszemélyt, amikor valamivel szembesítjük. Őt nem érdekli, hogy te mit gondolsz. Neki az a lényeg, hogy megkapja, amit akar. 

A manipulátor emberek azért manipulálnak másokat, mert ők egyedül nem érnék el a céljukat. Kevésnek érzik magukat az adott feladat elvégzéséhez, ezért másokat "kérnek meg" arra, hogy "segítsenek" neki. Sokat kérdezősködnek, rád tapadnak, mint egy pióca. Mindez csak azért, hogy rájöjjenek a gyenge pontodra.

NEM CÉLSZERŰ MANIPULÁLNI AZ EMBEREKET, MERT HA RÁJÖNNEK, HOGY MANIPULÁLTÁK VAGY MANIPULÁLNI AKARTÁK ŐKET, AKKOR ABBÓL SAJNOS LEHETNEK DURVA, DE LEGINKÁBB CSAK ROSSZ KÖVETKEZMÉNYEK IS.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

To my best manager and stepfather ever!

Hűűűhaaa. nem is tudom, hogy hogyan kezdjem. Ez egy különleges alkalom. Ez a különleges bejegyzés egy különleges emberhez szól, akit m...