4/20/2019

Fokhagymás-tonhalas tészta - Saját recept alapján

Sziasztok! 💚


Hoztam nektek egy olyan receptet, ami egészséges, és kicsit másképpen tudjátok elkészíteni otthon is, mint ahogy a nagy könyvben meg van írva. 💙

Először a tejfölt, őrölt paprikát és tonhalat összekeversz egy tálba, amit megsózol, esetleg megborsozol, majd reszelt fokhagymát (vagy apróra vágott fokhagymát) hozzáteszel a tejfölös, tonhalas szószhoz. Összekevered, majd berakod a hűtőbe 2 órára. (Csak azért, hogy összeérjenek az ízek.)
Majd a szósz elkészítése után főzöd ki a tésztát. (Vizet forralsz, olajat és sót teszel bele. A só az ízét adja, az olaj pedig nem hagyja, hogy össze ragadjon a tészta.)

Tálalása ízlés szerint, DE én úgy szoktam, hogy megfőzök egy tojást, amit ketté szelek, és a tányér szélére ízlésesen teszem, majd megszórom a tészta tetejét egy kis őrölt paprikával még, hogy erősítsük vele azt, hogy magyar ember készítette, nem pedig egy arab vagy egy brit, illetve szoktam rá tenni egy kis petrezselymet a közepére.

Száraz fehérbort tudok mellé ajánlani. 💓

Instagram: @ancsika97
TikTok: kiwipancakeblog

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

To my best manager and stepfather ever!

Hűűűhaaa. nem is tudom, hogy hogyan kezdjem. Ez egy különleges alkalom. Ez a különleges bejegyzés egy különleges emberhez szól, akit m...