Sziasztok! / Hi guys!
Igen, megint egy recept leírás és igen, megint egy orosz dolog.
Borscht, magyarul borscs (oroszul: борщ-суп / borsh-cup) egy szláv (leginkább orosz) tradicionális étel, mint a magyaroknál a lecsó vagy a gulyás. Mondhatjuk, hogy ez az étel a magyar gulyásnak a céklás megfelelője, ugyanis hasonlóképp készül és ugyanazok vannak benne, mint a gulyásban, csak céklát is adnak hozzá.
Húsmentes borscht elkészítése:
Zsíron céklát, paradicsomot, ecetet, vizet és cukrot összeforralunk.
Káposztát és krumplit belefőzzük a céklás-paradicsomos léhez.
Egy új lábosba vajat olvasztunk fel (NEM MARGARIN! VAJ, TUDOD, AZ A TEJBŐL KÖPÜLT IZÉ)
A felolvasztott vajon a répát, hagymát, fokhagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a céklás-paradicsomos összefőtt levesalapunkhoz.
Teszünk bele apróra vágott petrezselymet és ízlés szerint sózzuk, majd 4 órán keresztül főzzük, hogy a cékla megpuhuljon.
Tejföllel és kenyérrel szokás tálalni.
Jó étvágyat hozzá!
Kövess be Instagramon is! @ancsika97
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.